Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Вакцинація

Категорії

Зв'язку між вакцинацією КПК та аутизмом немає - результати масштабного дослідження

6 березня 2019
13514

Загальнонаціональне дослідження в Данії, в якому взяли участь понад 657 тисячі дітей, підтвердило, що вакцинація проти кору, паротиту та краснухи не підвищує ризик аутизму. Навпаки - вакциновані КПК діти мали на сім відсотків меншу ймовірність аутизму, ніж невакциновані. Це авторитетне наукове дослідження уже назвали наймасштабнішим.

Учасниками дослідження стали 657 461 дітей, які народилися у Данії з 1999 року до 31 грудня 2010 року. Вони приєднувалися до дослідження, коли їм виповнилося 1 рік (саме в цей час роблять перше щеплення проти кору, паротиту і краснухи) і за ними спостерігали до 31 серпня 2013.

Це дослідження стало ще одним доказом того, що вакцини в принципі і вакцинація проти кору зокрема в жодному разі не можуть бути причиною розвитку аутизму у дітей.

Численні міфи, серед яких і міф про аутизм внаслідок щеплення, стали причиною відмови батьків вакцинувати своїх дітей - по всьому світі і зокрема в Україні. В нашій країні це призвело до масштабного спалаху кору, внаслідок якого уже захворіли 80 тисяч українців і 31 людина померла. Лише з початку року - 24 тисячі хворих на кір і 10 втрачених життів.

Специфічного лікування кору не існує. Вакцинація - єдиний надійний спосіб захисту від хвороби і важких ускладнень.

Вакцинуватися за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики. Зробити щеплення вакцинами КПК, закупленими державним коштом, можна ЛИШЕ у комунальних (які часто називають «державними») закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу (де працюють сімейні лікарі, терапевти й педіатри).

Вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) для України закуповує Дитячий фонд ЮНІСЕФ. Вони безпечні, якісні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.  Перекваліфікація ВООЗ - це гарантія якості найавторитетнішої організації у галузі охорони здоров’я у світі. Усі регіони забезпечені цими вакцинами виробництва Бельгії та США: станом на 28 лютого в Україні було 1 259 232 дози. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці.

Докладно про кір та вакцинацію проти кору: https://bit.ly/2Dok6Qh.

Відповіді на поширені питання про кір: https://bit.ly/2Vx7Bay

Інші міфи і наклепи про вакцинацію:

  • Антифейк про “благословенну хворобу”, содо-сольові клізми й інші нісенітниці псевдоекспертів по кору: https://bit.ly/2C5UVQN
  • 9 міфів про вакцинацію - https://goo.gl/peQWpu
  • Антифейк про антинаукові твердження про “імунні потреби нації” - https://goo.gl/k7gkme
  • Антифейк про зв’язок вакцинації проти кору з захворюваністю на грип (його немає) - https://goo.gl/RUJjaT
  • Антифейк про “вакцини по блату” - https://goo.gl/ayqxHf
  • Антифейк про вакцини проти кору в Японії - https://goo.gl/7x25Q2
  • Антифейк про вакцинацію: спростовуємо чергову передвиборчу брехню Юлії Тимошенко - https://goo.gl/5D43ms
  • Правда і міфи про вакцинацію від грипу - https://bit.ly/2tF8UbC
  • Небезпечні міфи про вакцинацію - https://bit.ly/2T5jNT1
Читайте також