Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

Недієво і дуже дорого: Що треба знати про лікування грипу бездоказовими методами

24 січня 2019
21197

Головні правила у лікуванні грипу - не займатися самолікуванням, а звертится до свого лікаря, і не витрачати кошти на бездоказові, необґрунтовані науково препарати. Призначати собі ліки не просто недоцільно, а дуже небезпечно. Крім того, це коштуватиме вдвічі дорожче.

Найкращий і найдієвіший спосіб профілактики грипу - вакцинація. Вона допомагає отримати захист від грипу і його тяжких ускладнень. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Цього року доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» та «Джісі Флю». Вакцину можна придбати у аптеці за власний кошт, оскільки імунізація від грипу не входить в Календар щеплень.

Читайте докладніше, чому потрібно зробити щеплення проти грипу і як пройти вакцинацію: https://goo.gl/Z1rTsU

Противірусні засоби (з доведеною ефективністю) для лікування грипу призначає виключно лікар. При легкій формі грипу висока температура нормалізується протягом першої доби, а в застосуванні жарознижуючих та противірусних препаратів немає необхідності.

Не приймайте жодних препаратів без консультації з лікарем!

Обов’язково дотримуйтесь головного правила «Захворів – лишайся вдома». Також контролюйте температуру тіла, провітрюйте приміщення, дотримуйтесь ліжкового режиму, вживайте достатню кількість рідини.

Докладніше, що робити, якщо ви захворіли на грип: https://goo.gl/Gz9QP8

Нагадуємо, що ефективність теплових процедур, фітотерапії, вітамінів, інтерферонів, гомеопатичних препаратів, антибіотиків для профілактики та лікування грипу не доведена. Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких укладнень.

Також читайте докладніше:

  • Як не треба лікувати грип у дітей: радить лікар https://goo.gl/YRUDnr
  • 9 народних засобів, які не допоможуть вилікувати грип: коментують лікарі https://goo.gl/1T52vz
  • Як не можна лікувати ГРЗ https://goo.gl/zETXvM

В Україні наразі нема епідемії грипу, в цілому по країні не перевищено епідемічний поріг. Водночас, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 192 тисячі українців. А отже, дбайте про профілактику грипу! Окрім вакцинації, для зниження ризику захворювання частіше мийте руки, не торкайтесь обличчя, уникайте контакту з хворим, часто провітрюйте приміщення, їжте корисну їжу, пийте багато води, висипайтесь, підтримуйте себе «в формі» завдяки фізичній активності, уникайте стресу та перенавантаження.

Як відрізнити грип від застуди - читайте тут: https://goo.gl/5tnK6J

Читайте також