Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

Як не треба зігріватися взимку

20 грудня 2022
964

Яких помилок припускаються люди, що намагаються зігрітися на холоді? Та як таких помилок уникати, щоби не завдати шкоди здоров'ю? Читайте в нашій публікації.

1. Неправильний  спосіб зігрітися – це зігріватися алкоголем.

Адже алкоголь (а разом з ним – і сигарети) шкідливі за будь-якої погоди. Вживання спиртного на вулиці в мороз або холод створює ілюзію тепла і водночас призводить до величезної його втрати. А куріння уповільнює кровообіг у руках та ногах, тим самим сприяючи ще більшому замерзанню.

2. Прикраси — ще один чинник швидшого замерзання. Адже каблучки уповільнюють рух крові в пальцях, отже, вони швидше замерзають. Взагалі, метал швидко охолоджується і під час контакту зі шкірою може призвести до її обмороження. Тому не лише кільця, але із сережки у вухах теж сприяють переохолодженню.

3. Жодного розтирання!  І у жодному разі нічим не розтирайте замерзлу шкіру, особливо снігом! Особливо - якщо вона сильно почервоніла.

Пам’ятайте, якщо ви відчуваєте, що шкіра замерзла і почала поколювати, свербіти, потрібно терміново шукати місце, де зігрітися.

Інформацію про те, як визначити та надати домедичну допомогу постраждалому у разі переохолодження, можна знайти за посиланням