Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

21-річний захисник Бахмута проходить курс реабілітації

9 лютого 2023
510

Андрію Петровському з Хмельниччини – 21 рік. У вересні неподалік Бахмута він отримав поранення, нині активно проходить курс реабілітації та планує повернутись на війну. 

24 лютого, після повномасштабного нападу росії, хлопець вирішив взяти до рук зброю та відправився на фронт захищати рідну країну, підписавши контракт зі Збройними силами України. Від початку служби Андрій воював на Донецькому напрямку та разом із побратимами давав відсіч агресорові. 11 вересня поблизу Бахмута захисник потрапив під ворожий обстріл та отримав забій спинного мозку й численні вогнепальні осколкові поранення в області хребта, кінцівок тощо. Хлопець розповідає, що отримав необхідну домедичну допомогу від побратимів одразу після поранення. Далі була евакуація й тривале лікування у лікарнях Бахмута, Краматорська, Дніпра та Києва. 

Після цього Андрія перевели до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни для довготривалої реабілітації. Боєць тоді не міг ходити. У госпіталі він почав проходити реабілітаційну терапію, завдяки якій вдалося відновити та збільшити силу у кінцівках та суглобах. Нині захисник має гарні результати, адже вже самостійно сідає, встає та ходить за допомогою ходунків. 

Андрій має велике бажання далі боротися за власне майбутнє та відновитися, тому планує повернутися в госпіталь для продовження фізичної терапії після зняття апарату зовнішньої фіксації (АЗФ) із лівої руки. А згодом – і повернутися на службу.

Леся Корчик, лікарка хлопця, пишається Андрієм та каже, що він обов’язково надихне своїх побратимів у боротьбі, адже захисник є прикладом мужнього воїна, який має міцний характер та бажання рухатися далі і якого не зламають жодні негаразди.