Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

5 книг, які лікарі радять прочитати колегам

1 серпня 2019
9733

МОЗ України провело опитування лікарської спільноти про книги, які вони радять прочитати колегам. Публікуємо підбірку книг, які найчастіше рекомендували практикуючі лікарі.

 

Основи патології за Роббінсом: у 2 томах. Віней Кумар, Абул К. Аббас, Джон К. Астер.

Серія медичних видань Роббінса і Котрана дає уявлення про сучасне розуміння патогенезу більшості захворювань. Додатковою перевагою книги є те, що нещодавно її було перевидано  українською.

 

Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга. Генрі Марш

Відомий нейрохірург Генрі Марш підбиває підсумки своєї сорокарічної лікарської кар’єри. У книзі він описує випадки з хірургічної практики у Британії, Непалі та Україні, розмірковує про сутність роботи лікаря, питання чесності і визнання своїх помилок.

 

Останні 100 днів. Крістофер Гітченс (Mortality. Christopher Hitchens)

Редактор журналу Крістофер Гітченс описує свою боротьбу з раком стравоходу. Ця книга, на думку лікарів, допомагає зрозуміти відчуття смертельно хворих пацієнтів.

 

IBCC. Internet book of critical care medicine. Josh Farkas 

(https://emcrit.org/ibcc/toc/)

Це книга-блог з медицини невідкладних станів, що містить лінки на детальніші джерела. Вона не претендує на вичерпність, але постійно оновлюється і безкоштовна. 

 

Ліки від кохання та інші оповіді психотерапевта. Ірвін Ялом

Ірвін Ялом — американський психолог, психіатр автор науково-популярних книжок. У цій книзі він розповідає історії кількох своїх пацієнтів різного віку і статі, пошук особливого підходу до кожного з них, нові методи терапії, психологічні бар’єри і постійну роботу над помилками. 

 

Читайте також