Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Сумах відкрили новий реперфузійний центр - 41-й у всеукраїнській мережі

5 квітня 2019
2751

У рамках урядової програми відкрили ще один реперфузійний центр, де пацієнти з інфарктом та інсультом можуть отримати допомогу цілодобово.

Новий реперфузійний центр відкрили 3 квітня на базі Сумської обласної клінічної лікарні. Завдяки зусиллям місцевої влади в центрі зробили ремонт та створили всі умови для встановлення ангіографу, закупленого на умовах співфінансування з державного  та місцевого бюджету. Ангіограф - це високоточне та сучасне обладнання, яке дозволяє визначити, де саме у судинах порушений кровообіг. Центр працює 24/7/365 і є 41-шим в мережі реперфузійних центрів, яку розбудовують Уряд та МОЗ України для принципової зміни системи надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда.

 Нагадаємо, пацієнти з гострим інфарктом міокарда у критичному стані отримують необхідну допомогу безоплатно, адже держава повністю покриває потребу в стент-системах для пацієнтів, які потребують негайного стентування.

 Завдяки зусиллям Уряду, Міністерства та місцевої влади смертність в реперфузійних центрах є втричі нижчою ніж середній показник в цілому по Україні  (4,7% проти 12,3% відповідно).

Детальніше:http://moz.gov.ua/kardiocentri

Читайте також