Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативні дані щодо ситуації у Херсонській області: 7 вересня

7 вересня 2018
4551

За минулу добу жителі Херсонської області не зверталися за медичною допомогою, а показники шкідливих речовин залишаються у межах норми. МОЗ України і закликає жителів області звертатись до лікаря при перших ознаках отруєння. Найближчим часом ми опублікуємо рекомендації для людей, які проживають у зоні впливу викидів заводу “Кримський Титан”.

Станом на 12:00 7 вересня 2018 року:

1. За результатами  лабораторних досліджень ґрунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонщини.

2. За минулу добу до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися. Усі заклади охорони здоров’я регіону за потреби готові надати необхідну допомогу населенню.

3. Вночі з 6 на 7 вересня на території деяких районів Херсонської області випадали опади у вигляді дощу. Дощ зменшив рівень діоксиду сірки та зважених речовин (пилу) в атмосферному повітрі та на ґрунті. Їхня концентрація не шкідлива для здоров’я.

4. Жителям населених пунктів можливого ураження запропоновано за бажанням провести оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах курортних районів області.

5. Відповідні структурні підрозділи МОЗ України та інших міністерств продовжують проводити регулярні лабораторні дослідження повітря і тримати на контролі стан здоров’я мешканців області.

У разі погіршення самопочуття (неприємного присмаку у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) терміново зверніться до лікаря!

Мінімізувати ризики для здоров’я допоможе дотримання правил гігієни:

  • частіше приймайте душ та вмивайте обличчя;
  • робіть вологе прибирання;  
  • пийте більше рідини: води, чаю, молока з содою та маслом і. т.д., мінеральної воді;
  • ретельно мийте овочі та фрукти у проточній воді та зрізайте з них шкірку;
  • не потрібно випасати худобу або заходити в низини, яри, балки;
  • утримайтеся від купання у відкритих водоймах.
Читайте також