Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України втретє звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця

11 січня 2019
4753

8 січня 2019 року у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ України втретє розірвало контракт із нею. Це сталося після того, як Міністерство вважало поновленою екс-керівницю закладу з 26 грудня 2018 року  на посаді ректора НМУ відповідно до рішення Окружного адміністративного суду м. Києва та самовільного внесення Катерини Амосової як керівника закладу до Єдиного державного реєстру.

МОЗ України звільнило Катерину Амосову через неусунення порушень у фінансово-господарській діяльності відповідно до вимог Держаудитслужби та, її відсутність на робочому місці без поважної причини з 26 грудня по 8 січня, що фактично блокувало роботу закладу.  

Нагадаємо, що у березні 2016 року Держфінінспекція провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. О.О. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015. У результаті перевірки було виявлено низку грубих порушень, які Держфінінспекція України зобов’язала керівництво НМУ усунути. Проте Катерина Амосова не виконала вимоги в повному обсязі. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, складає понад 3 млн грн. Наразі триває досудове розслідування прокуратури міста Києва за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О.О. Богомольця.

Завантажити наказ
11 січня 2019
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ