Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Звіти про результати проведення публічного громадського обговорення

31 серпня 2018
3737

Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту Закону України «Про систему громадського здоров'я»

 

У відповідності до § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України та п. 5 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 та з  метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерством охорони здоров’я України з 19 червня 2018 року було розпочато проведення публічного  громадського обговорення проекту  Закону України «Про систему громадського здоров'я».

 

В ході громадського обговорення було проведено зустріч у комунікативному центрі Уряду 21 червня 2018 року. Від учасників публічного громадського обговорення були отримані пропозиції до обговорюваного законопроекту,  які були вивчені та проаналізовані робочою групою Міністерства з розробки законодавства з громадського здоров'я, що утворена в рамках Координаційної ради МОЗ України з питань розвитку системи громадського здоров’я.  Пропозиції громадськості частково були враховані, що знайшло своє відображення в проекті  Закону України «Про систему громадського здоров'я».

 

В.о. начальника Управління
громадського здоров'я
Ірина РУДЕНКО

 


Звіт

Про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми

протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2019-2023 роки»

 

У відповідності до § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України та п. 5 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. № 966 та з метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерством охорони здоров’я України з 21 червня 2018 було розпочато проведення публічного громадського обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2019-2023 роки» (далі – проект акта).

 

Публічне громадське обговорення проводилося у формі електронних консультацій. Матеріали щодо проекту акта було розміщено 22.06.2018 на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України (www.moz.gov.ua). Зауваження та пропозиції приймалися до 21.07.2018 на електронну адресу: [email protected]. Від учасників публічного громадського обговорення були отримані пропозиції до обговорюваного проекту акта, які були вивчені та проаналізовані Міжвідомчою робочою групою з підготовки Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2019-2023 роки, що утворена відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.02.2018 № 19-Адм. Пропозиції громадськості частково були враховані, що знайшло своє відображення в проекті розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2019-2023 роки».

 

В.о. начальника Управління
громадського здоров'я
Ірина РУДЕНКО

 


Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення Стратегії біологічної безпеки та біологічного захисту

на період до 2020 року та затвердження Плану заходів щодо її реалізації»

 

У відповідності до § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України та п. 5 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 та з  метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерством охорони здоров’я України з 13 березня 2018 року було розпочато проведення публічного  громадського обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії біологічної безпеки та біологічного захисту на період до 2020 року та затвердження плану заходів щодо її реалізації».

 

Від двох учасників публічного громадського обговорення було висловлено низку зауважень та пропозицій до проекту, на які надано обґрунтування щодо їх відхилення.

 

В.о. начальника Управління
громадського здоров'я
Ірина РУДЕНКО

 


Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

щодо затвердження Національного плану дій боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів

 

У відповідності до § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України та п. 5 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 та з  метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерством охорони здоров’я України з 05 березня 2018 року було розпочато проведення публічного  громадського обговорення проекту Державної стратегії щодо реалізації державної політики зі стримування розвитку стійкості до протимікробних засобів на 2018 – 2022 роки.

 

В ході громадського обговорення було проведено експертні зустрічі із залученням громадськості. Від учасників публічного громадського обговорення були отримані пропозиції  до обговорюваного проекту,  які були вивчені, проаналізовані та частково враховані.

 

За результатами доопрацювання проекту зазначеної програми назву було змінено та підготовлено проект розпорядження «Про затвердження Національного плану дій боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів».

 

В.о. начальника Управління
громадського здоров'я
Ірина РУДЕНКО

 


Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення Стратегії розвитку національної програми

імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих

інфекцій до 2022 року та плану заходів щодо її реалізації»

 

У відповідності до § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України та п. 5 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 та з  метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерством охорони здоров’я України з 15 травня 2018 року було розпочато проведення публічного  громадського обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку національної програми імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих інфекцій до 2022 року та плану заходів щодо її реалізації».

 

Проект акта розроблено з метою розбудови національної програми імунопрофілактики та нагляду за хворобами у відповідності до ратифікованих країною глобальних і регіональних документів по імунізації, та прийняття рішень, заснованих на доказовій медицині і передовому досвіді глобального рівня, забезпечення протягом 2018-2022 років зниження рівня захворюваності на вакцинокеровані інфекційні захворювання, смертності та інвалідності унаслідок інфекційних хвороб, захисту населення країни від вакцинокерованих інфекційних хвороб.

 

Обговорення проекту розпорядження завершено 15 червня 2018 року, однак зауважень та пропозицій до нього не надійшло.

 

В.о. начальника Управління
громадського здоров'я
Ірина РУДЕНКО