Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Встановлено причину спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі «Орлятко» Донецької області

19 липня 2018
5190

Сьогодні Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України встановив причину спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі «Орлятко» Донецької області, що стався 16-17 липня 2018 року. У 18 з 94 хворих підтверджено діагноз гостра дизентерія Зонне, збудниками якої є шигели дизентерії Зонне (Shigella sonnei).

Хворі перебувають під постійним медичним наглядом та отримують необхідне лікування, на даний час їх стан задовільний.

У ході комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування були  виявлені численні порушення санітарного законодавства.

Наказом директора позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Орлятко» від 17.07.2018 №94 діяльність закладу «Орлятко» припинена. За поданням Держпродспоживслужби №01-18/118 від 17.07.2018 року до Лиманського відділення поліції Слов’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області за фактом порушення санітарно-епідеміологічних вимог за ст. 325 ч.1 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

Дизентерія - це інфекційне захворювання, яке передається від людини до людини. Порушення правил особистої гігієни та вимог санітарного законодавства призводить до серйозних наслідків у вигляді порушення здоров’я громадян (у цьому випадку - дітей) та соціального напруження в громадах.

Читайте також