Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій підтримують оновлення системи охорони здоров’я

26 лютого 2018
990

На зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков, релігійних організацій та оновленого складу Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з ВРЦРО обговорили питання, пов’язані з впровадженням якісних змін в системі охорони здоров’я.

Зустріч. Всеукраїнська Рада Церков

Релігійні спільноти часто допомагають українцям отримати більше доступу до лікування - благодійними акціями чи зборами коштів на допомогу найбільш вразливим та фінансово незахищеним пацієнтам. Саме тому, що релігійні діячі постійно у контакті з медичною системою, вони підтримали її зміни.

“Релігійні діячі є моральними авторитетами для багатьох українців. Ми вдячні, що вони готові допомагати людям більше дізнаватися та використовувати можливості, які надає система охорони здоров’я”, - наголосила в.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Тісна співпраця між МОЗ України та  Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій дозволить багатьом українцям отримати більше інформації щодо лікування та використовувати можливості, які надає медична система. Уже зараз можна знайти сімейного лікаря або терапевта, педіатра, щоб підписати з ним Декларацію у  квітні, користуватися програмою “Доступні ліки”, отримати необхідні щеплення. Список безоплатних послуг та медичної допомоги, за які держава заплатить напряму медичному закладу, зростатиме по мірі впровадження змін. Побудова чесних відкритих відносин між державою, лікарем та пацієнтом – пріоритет даяльності МОЗ України. Ми вдячні релігійній спільноті за підтримку та допомогу в трансформації системи охорони здоров’я.

МОЗ України продовжуватиме діалог з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Зустріч. Всеукраїнська Рада Церков