Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Впроваджуємо міжнародні практики побудови системи внутрішнього контролю

13 липня 2018
2958

Під час зустрічі в МОЗ України, яка відбулась 12 липня за участі представників Міністерства фінансів України та Міністерства фінансів Королівства Нідерланди, розпочато оцінку стану організації та функціонування системи внутрішнього контролю в Міністерстві в рамках проведення за даним напрямом пілотного проекту в обраних органах державної влади України.

Впровадження та вдосконалення державного внутрішнього фінансового контролю в Україні відбувається відповідно до зобов’язань, взятих Україною в рамках реалізації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Державний внутрішній фінансовий контроль є складовою системи управління державними фінансами. Метою розвитку цієї складової є приведення системи внутрішнього контролю до європейської моделі, виявлення проблем у діяльності на упередження та запровадження контрольних механізмів тривалої дії, вдосконалення системи управління ризиками для забезпечення якісного та ефективного управління ресурсами держави.

Відкриваючи зустріч Державний секретар Міністерства охорони здоров’я Артем Янчук наголосив, що Міністерство наразі перебуває у стані активної розбудови та здійснення трансформації галузі охорони здоров’я України. Міністерство спрямовує діяльність та свій потенціал на вжиття дієвих заходів із забезпечення якісного та ефективного управління ресурсами держави відповідно до повноважень та завдань з дотриманням принципів економічності, ефективності, результативності та прозорості.

Представники Міністерства фінансів України та Міністерства фінансів Королівства Нідерланди розпочали серію інтерв’ю з керівниками самостійних структурних підрозділів, які реалізують основні завдання міністерства та забезпечують його діяльність щодо стану організації та функціонування системи внутрішнього контролю.

Метою і очікуваними результатами застосування інструментів оцінки досягнень у побудові системи внутрішнього контролю в Міністерстві є спрямування розвитку МОЗ України до найкращих міжнародних практик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ