Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Відповідь на звернення щодо звіту Рахункової палати

6 червня 2018
5072

На численні звернення журналістів МОЗ України повідомляє, що станом на 5 червня не отримало остаточний варіант звіту Рахункової палати щодо ефективності використання бюджетних коштів за програмою “Лікування громадян України за кордоном” та повної стенограми засідання Рахункової палати, що відбулося 15 травня 2018 року.

Ми вважаємо, що поширення вибіркових фрагментів стенограми та аудіозапису до опублікування повного звіту та повного оригінального аудіозапису засідання Рахункової палати, що відбулося 15 травня 2018 року, може свідчити про заангажованість певних посадових осіб Рахункової палати.

Ми наголошуємо на неприпустимості використання цього незалежного органу бюджетного контролю в якості інструменту політичних атак.

МОЗ України зверталося до Рахункової палати листом № 13-04/04/12095 від 15 травня 2018 року з проханням надати стенограму засідання Рахункової палати, яке відбулося 15 травня. Однак відповіді на лист станом на 5 червня не надійшло.

5 червня Міністерство повторно звернулося до голови Рахункової палати Валерія Пацкана листом № 01.6/128/14041 з проханням надіслати повну стенограму виступу заступника міністра охорони здоров’я України Олександра Лінчевського, а також надати МОЗ України аудіозапис засідання Рахункової палати.

МОЗ України сподівається на відкритий і незаангажований діалог з Рахунковою палатою, оскільки попередній звіт аудиторів звернув увагу на важливі аспекти лікування громадян за кордоном за кошти бюджету, які будуть враховані МОЗ у подальших змінах даної програми.

Ми ще раз підкреслюємо, що аналіз ефективності програми лікування за кордоном неприпустимо проводити з точки зору сукупних цифр, оскільки за кожною цифрою програми стоїть людське життя і унікальні обставини.

Читайте також