Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україні зафіксовано четвертий випадок захворювання на дифтерію. МОЗ закликає вакцинувати дітей і вакцинуватися дорослим

13 липня 2018
8785

Центр громадського здоров’я МОЗ України інформує про четвертий випадок захворювання на дифтерію в Україні. Новий випадок зафіксовано у Чернігівській області.

До Центральної районної лікарні Ніжинського району сьогодні госпіталізовано 11-річного хлопчика із набряком шиї та підозрою на дифтерію. Дитина хворіла вдома протягом 5 днів.

Постраждалому ввели протидифтерійну сироватку. Стан дитини важкий, хлопчик зараз знаходиться в реанімації. Найближчим часом він буде доставлений в обласну реанімацію - з Чернігова уже виїхав реанімобіль. 

Дослідження тривають. Завтра в селище, де проживає хлопчик, виїде команда епідеміологів, яка проведе обстеження контактних осіб, оцінить загрози та визначить, чи потрібно вживати додаткові заходи, наприклад, профілактичне лікування чи щеплення.

Нагадуємо, що єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).

МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії. Якісна та безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих.

В Україні достатня кількість вакцин та протидифтерійних сироваток, вони є у наявності в усіх областях.

Докладніше про дифтерію, її симптоми і можливі ускладнення ви можете почитати тут.

Читайте також