Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд вдруге прийняв рішення про створення Національного одеського медичного університету

27 лютого 2019
5637

Таке рішення Кабінет Міністрів України ухвалив 27 лютого 2019 року.

Попереднє рішення Уряду про створення нового університету, втілення якого було заблоковано судом, скасовано.

МОЗ України створить Національний Одеський медичний університет через злиття Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) та Кримського державного медичного університету імені С. І. Георгієвського. Це  дієвий та законний шлях, щоб звільнити Одеський університет від  свавілля поплічників екс-ректора Валерія Запорожана, які наразі фактично захопили ОНМедУ. Свавілля рейдерів є протиправними та зухвалими: проплачені мітинги за участі іноземних студентів, залякування співробітників і студентів, маніпуляції з підписами, документами та кошторисами університету.

Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора призвели до катастрофічної ситуації в університеті з затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже двох місяців. До МОЗ України двічі надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Через це в обох випадках проекти кошторису не могли бути подписаними і тому були повернуті до університету. При цьому уповноваженим особам вони блокують можливість надіслати в МОЗ України проект кошторису. Як наслідок, у заручниках рейдерів тисячі студентів і співробітники університету.

Утворення нового закладу вищої освіти відбуватиметься на базі ОНМедУ, тобто фізичного перенесення закладу не буде. Студенти та викладачі продовжать безперебійно навчання та роботу, а їхні права жодним чином не будуть порушені.

Читайте також