Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала сьому броньовану автівку завдяки коштам, зібраним через UNITED 24

22 листопада 2023
398

Ще одна броньована «швидка», закуплена у межах ініціативи UNITED24, прибула до України. Це вже сьома машина, яка відразу поїде в зону бойових дій і допоможе ефективно зберігати життя і здоров’я наших військових.

Всього закуплено 13 таких автівок на загальну суму майже 124 000 000 гривень. Автівки виготовлені на замовлення в Канаді. Вони мають доволі потужні характеристики, зокрема місткий паливний бак, що забезпечує дальність ходу до 700 км. 

Броня машини відповідає другому рівню балістичного захисту за стандартом NATO — STANAG 4569. Вона зможе захистити від ураження боєприпасами кінетичної дії, осколками снарядів артилерії та підривом саморобних вибухових пристроїв.

Однією з  важливих характеристик автівки є властивість шин — вони можуть функціонувати спущеними: у разі втрати тиску завдяки спеціальній конструкції швидкість автівки на спущених шинах варіюється від 50 до 150 км (залежно від ваги машини та якості дороги).

Це означає: якщо шину проб’є осколком, «швидка» не зупиниться посеред поля під обстрілами, а довезе пораненого до найближчого медзакладу.

«Кожна чергова автівка, яку ми отримуємо, — це новий рівень безпеки і можливість рятувати життя у найбільш важкодоступних “гарячих” точках фронту», — зазначила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Кількість таких машин у світі дуже обмежена, тому їх виготовляють спеціально під замовлення.

Нагадаємо, завдяки коштам, зібраним UNITED 24, Україна отримала ще дві броньовані «швидкі».