Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 33 українців евакуювали з «гарячих точок» на лікування до країн Європи

9 грудня 2022
613

33 цивільних та військових вдалося евакуювати з Чернігівщини, Полтавщини та територій активних бойових дій на лікування до Німеччини, Фінляндії та Литви. У складі групи – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти. 

Медичне транспортування вдалося забезпечити завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Європейської Комісії за активного сприяння обласних військових адміністрацій і медзакладів, за підтримки Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України.

Евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, що потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. 

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територіях через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Евакуація населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Так звані «медичні конвої» — приклад одного з ефективних напрямів порятунку пацієнтів, коли міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Від початку війни міністерство разом із міжнародними партнерами продовжують працювати та робити усе можливе, аби врятувати людей та надати їм необхідну медичну допомогу. 

Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!