Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Розвиток неонатологічної служби: у трьох медзакладах створили тренінгові центри

21 березня 2019
2642

У рамках співпраці МОЗ України та Фундації медичної допомоги дітям США (Children’s Medical Care Foundation) у Києві, Житомирі й Харкові запрацюють тренінгові центри.

Тренінгові центри запрацюють на базі таких закладів:

  • Перинатальний центр м. Києва,
  • Обласна комунальна установа “Житомирський обласний перинатальний центр” Житомирської обласної ради,
  • Комунальне некомерційне підприємство “Харківський регіональний перинатальний центр”.

Заклади відбирала команда експертів з  Фундації медичної допомоги дітям на основі аналізу неонатологічної служби усіх областей України, в яких виходжуються передчасно народжені діти.

У цих тренінгових центрах міжнародні експерти навчатимуть лікарів-неонатологів, дитячих анестезіологів та медичних сестер. Перший тренінг відбудеться 12-14 квітня 2019 року на базі “Харківського регіонального перинатального центру”. Наступні тренінги проведуть у Перинатальному центрі м. Києва та Житомирському перинатальному центрі.

Нагадаємо, що МОЗ України 25 вересня 2017 року підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation), метою якого є підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні. Children’s Medical Care Foundation - благодійний фонд, який займається вдосконаленням освіти лікарів дитячих спеціальностей в найкращих клініках світу.

Читайте також