Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Перевірка виявила низку грубих порушень колишнього ректора ОНМедУ Валерія Запорожана

9 жовтня 2018
7421

Зокрема, Валерій Запорожан витратив на свою кафедру більшість закупівельного бюджету медичного університету - 220 мільйонів грн. Закуплене за ці кошти обладнання використовувалось не для навчання, а для надання платних медичних послуг.

Міністерство охорони здоров’я України завершило опрацьовувати Акт перевірки додержання статуту та умов контракту екс-ректором Одеського медуніверситету Валерієм Запорожаном.

Перевірка тривала в Одеському медичному університеті з 13 липня по 27 серпня 2018 року. В результаті були виявлені грубі порушення колишнього керівництва університету:

  1. Більшість медичного обладнання (на суму 220 000 000 грн з 334 670 000 грн), закупленого для кафедри Акушерства та гінекології № 1, не задіювалося безпосередньо в навчальному процесі, а використовувалось для надання платних медичних послуг у Гінекологічному відділенні Багатопрофільного медичного центру.

  2. Нецільове використання щонайменше 816,7 тис грн. Згідно з штатним розкладом, оплата праці відбувалась за рахунок спеціального фонду, водночас, платних послуг на таку суму не надавалось.

  3. ТОВ «Науковий парк «Біометричний інноваційно-технологічний кластер «Бітек», одним із засновників якого є Одеський національний медичний університет, знаходився на території медуніверситету без відповідного договору оренди.

Ознайомитися з іншими порушеннями, що були виявлені перевіркою, можна в акті.

Нагадаємо, МОЗ України достроково розірвало контракт з Валерієм Запорожаном з 17 липня. Після чого він та його поплічники неодноразово намагались отримати владу над університетом у незаконний спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ