Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оцінка медичних технологій – база для підготовки заяв на включення ліків до Національного переліку

15 березня 2019
739

15 березня 2019 р. відбувся семінар для фармацевтичної спільноти «Оцінка медичних технологій – основний інструмент у підготовці заяв на включення лікарських засобів до Національного переліку основних лікарських засобів». Організатори заходу – Експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів МОЗ України та департамент оцінки медичних технологій Державного експертного центру України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час семінару презентували новий сайт Експертного комітету https://eml-ukraine.org.ua/, на якому можна знайти актуальну інформацію щодо статусу заяв, поданих на розгляд Експертному комітету, та корисні матеріали, що допоможуть заявникам у процесі підготовки і подачі заяв. Олександра Олещук, д.м.н., професор, голова Експертного комітету та

Ореста Піняжко, к.ф.н., директор департаменту ОМТ представили новий формат взаємодії департаменту та комітету, а також Настанову з оцінки медичних технологій як  основний документ при формуванні заяви на включення лікарських засобів до Національного переліку. Марина Дудлей,начальник відділу клінічної ефективності лікарських засобів департаменту ОМТ надала основні рекомендації заявникам щодо аналізу клінічної ефективності та безпеки з урахуванням листа оцінки для первинної експертизи. Аналіз економічної частини заяв та побудову і презентацію моделей впливу на бюджет детально розглянув член Експертного комітету Олександр Топачевський.

Читайте також