Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Нідерланди сприятимуть розвитку та модернізації медичних закладів в Україні

28 вересня 2018
3589

Найближчим часом МОЗ України підпише меморандум про співпрацю з нідерландською організацією “Task Force Health Care”, через яку медичний бізнес Нідерландів отримає можливість інвестувати в українську медицину.

Заступник міністра Роман Ілик та генеральний секретар Міністерства охорони здоров’я, добробуту та спорту Нідерландів Ерік Геррітсен у рамках міжнародного конгресу “The World of Health Care”обговорили прогрес української медичної реформи, питання започаткування трансплантації в країні та долучення України до нідерландської платформи охорони здоров’я, яка співпрацює з більше ніж 30 країнами світу.

“Вражений темпами і масштабами реформ охорони здоров’я, які відбуваються в Україні. Розумію, які непрості виклики стоять перед вами і готовий зі свого боку всебічно сприяти реалізації реформ та забезпечити плідну співпрацю між нашими міністерствами”, - зазначив генеральний секретар Ерік Геррітсен.  

Він повідомив, що у 2020 році Уряд Нідерландів має намір системно вдосконалювати модель охорони здоров’я своєї країни, і Нідерланди вивчають  українську модель трансформації охорони здоров’я, яку зараз впроваджує МОЗ України. Особливо їх цікавить наш досвід впровадження капітаційної ставки на первинній та вторинній ланці медичних послуг.

“Трансформація охорони здоров'я - це непростий, довготривалий процес, і ми постійно доопрацьовуємо та удосконалюємо напрямки нашого розвитку. Зміна моделі фінансування, створення єдиного фінансового оператора – НСЗУ, автономізація закладів охорони здоров’я – це добре підґрунтя для розширення інвестиційного потенціалу країни. А долучення до різних передових медичних світових спільнот – це інструмент залучення інвестицій у модернізацію наших лікарень, можливість зробити медичну допомогу доступнішою. Міністерство охорони здоров’я України радо долучиться до платформи “Task Force Health Care”. Ми сподіваємося, що ця платформа стане ще одним джерелом розвитку державно-приватного партнерства в українській медицині та співпраці між нашими державами”, - зазначив Роман Ілик.

Довідково: Task Force Health Care (TFHC) – неприбуткова громадська організація, яка представляє науковий сектор та охорону здоров’я Нідерландів. Платформа TFHC була створена у 1996 році та нині налічує понад 100 різноманітних організацій в сфері охорони здоров’я. Зокрема платформа об’єднує представників промисловості, інститутів та наукових установ, неурядових організацій, постачальників медичних послуг та уряду. Партнери TFHC забезпечують інноваційні та стабільні рішення глобальних (і місцевих) проблем охорони здоров'я та активно працюють у всьому світі.

 

Читайте також