Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Незаконне утримання пацієнтів та умови перебування, що мають ознаки приниження гідності та тортур, — що викрила реорганізація Дніпровської психіатричної лікарні

20 вересня 2018
4314

В ДУ «Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України» утримували 6 іноземців, і лише в одному випадку повідомили про це консула відповідної країни, як того вимагає законодавство. Також у лікарні досі перебувають 4 пацієнти, щодо яких суд прийняв рішення про переведення ще у червні, липні та серпні. МОЗ України робить необхідні кроки, щоби оперативно виправити цю ситуацію.

Умови, в яких перебувають пацієнти Дніпровської психіатричної лікарні з суворим наглядом, принижують гідність і суперечать міжнародним нормативно-правовим актам про права людини. До вбиральні пацієнти ходять строго за графіком, у двері туалетів вмонтоване вікно, а на ніч у палатах залишають увімкненим яскраве світло.

Нагадаємо, у Дніпровській психіатричній лікарні з суворим наглядом триває  реорганізація, що розпочалася 17 вересня. У відповідності до оновлених вимог Закону України «Про психіатричну допомогу», пацієнтів з  цієї лікарні переведуть у психіатричні лікарні, що розташовані ближче до місця їхнього проживання.

Станом на ранок 20 вересня, заяви про переведення написали 267 пацієнтів з 655. Переведення розпочнеться найближчим часом.

Читайте також