Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Напрямки впровадження Націпереліку основних лікарських засобів презентовані стейкхолдерам

2 квітня 2018
4697

У 2018 року, в рамках співпраці з МОЗ Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало роботу  проекту SAFEMed (“Безпечні та доступні ліки”), який працюватиме в Україні протягом 5 років. За цей час проект здійснюватиме технічну допомогу Уряду України у впровадженні інноваційного міжнародного досвіду в реформуванні медицини, зокрема покращенні доступу пацієнтів до безпечних та ефективних лікарських засобів та підтримці реформи фінансування первинної ланки, громадського здоров’я та інтеграції компонентів електронної системи охорони здоров’я.

29 березня 2018 року відбулась перша організована SAFEMed зустріч з лікарями, фармвиробниками та пацієнтськими організаціями, на якій обговорили напрямки роботи щодо впровадження Нацпереліку та інші політики забезпечення населення ефективними та якісними лікарськими засобами.

“Міністерство трансформує українську галузь докорінно, в тому числі і забезпечення пацієнтів необхідними ліками. Вже рік працює урядова програма реімбурсації “Доступні ліки”, зараз впроваджуємо базовий перелік ліків, які має отримувати кожен пацієнт при лікуванні у стаціонарі. Це непрості політики. Тому нам так важлива підтримка іноземних партнерів. Дякуючи Американському Уряду, МОЗ матиме допомогу у вигляді проекту SAFEMed на цьому шляху. Впевнений, що завдяки цьому ми зможемо втілити в Україні найкращий світовий досвід та зробити якісні та ефективні ліки доступні кожному українцю”, - зазначив заступник міністра Роман Ілик.  

“Проект SAFEMed розпочинає свою роботу в Україні. Наша головна мета - надати всебічну експертну підтримку Міністерству охорони здоров’я України для втілення якісних реформ в частині забезпечення населення України лікарськими засобами. Ми прагнемо допомогти Уряду України інтегрувати нові засади фінансування галузі охорони здоров’я та надати доступ пацієнтам до безпечних та ефективних ліків”, - прокоментувала початок роботи проекту директор SAFEMed в Україні Уаніта Фломсбі.