Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Національна поліція в Одеській області розповсюджує неправдиву інформацію про стан справ у Одеському національному медуніверситеті

11 грудня 2018
5112

Представники Нацполіції в Одеській області у відповідь на офіційну заяву МОЗ України про захоплення адміністрації ОНМедУ, опубліковану 10 грудня, надали неправдиві коментарі, що можуть свідчити або про некомпетентність співробітників Нацполіції, або про їхню заангажованість.

Представники Нацполіції в Одеській області заявили, що захоплення ОНМедУ 10 грудня нібито не відбувалось, натомість пояснили, що такі дії були виконанням провадження суду, а особи, які захопили будівлю, були державними виконавцями.

Така інформація не відповідає дійсності, адже МОЗ України відомо:

  1. 10 грудня державні виконавці прибули у супроводу приватної охорони «Феникс».  Захоплення будівлі університета відбувалось співробітниками приватної охоронної компанії «Феникс», які блокували вхід і перешкоджали доступу співробітників університету на робочі місця. За цими подіями спостерігали представники Нацполіції в Одеській області. Про таке свідчить не лише офіційне звернення в.о. ректора Констянтина Аймедова до МОЗ України, а також численні фото- та відеодокази.
  2. Державні виконавчі служби не уповноважені здійснювати захоплення адміністративних будівель із застосуванням приватних охоронних фірм.
  3. Про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у державному університеті, зокрема, про плани захоплення та блокування університету державні виконавці зобов’язані були повідомити МОЗ України як засновника та власника державного університету, але наразі будь-яка інформація з цього приводу в МІністерстві відсутня.  
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ