Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Полтавщині відкрили оновлене відділення нейрохірургії, а на Буковині влаштували «Медичне містечко»

20 липня 2018
3085

У Полтавській обласній лікарні завершили реконструкцію нейрохірургічного відділення, у Волноваській центральній районній лікарні відкрили рентген-кабінет, а у Чернівцях провели масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект «Медичне містечко». Нове обладнання придбали в медзаклади Львівщини, Волині, Миколаївщині, Херсонщині.

 

На Полтавщині відкрили оновлене відділення нейрохірургії

У Полтавській обласній клінічній лікарні ім. М.В. Скліфосовського завершили реконструкцію нейрохірургічного відділення з блоком анестезіології та інтенсивної терапії. У ході реконструкції здійснено перепланування приміщень, замінено мережі водопостачання та каналізації, електричні мережі, віконні та дверні блоки, змонтовано припливно-витяжну вентиляційну систему з можливістю підігріву та охолодження, нову систему освітлення, слабкострумову мережу, систему відеоспостереження та виконано оздоблювальні роботи. Окрім цього, для відділення придбали сучасне медичне обладнання, зокрема, апарат штучної вентиляції легенів і систему моніторингу стану пацієнтів з центральною станцією, яка дозволяє контролювати показники життєдіяльності всіх пацієнтів відділення дистанційно, сучасні високоточні інфузомати для введення ліків.

Потужність відділення розрахована на 30 ліжок нейрохірургічного профілю і 6 ліжок анестезіології та інтенсивної терапії.  Щорічно тут лікують більше тисячі пацієнтів з важкими черепно-мозковими травмами, травмами хребта, геморагічними та ішемічними інсультами, онкопатологією нервової системи тощо.

Сучасне обладнання покращить лікувальний процес і відкриває нові можливості для виконання складних хірургічних втручань при інсультах та різних патологіях, дає нові можливості більш точної діагностики ушкоджень судинної та нервової системи пацієнтів та ускладнень.

Детальніше: https://goo.gl/pdyabW

 

На Львівщини отримали медобладання для діагностики онкологічних хвороб

Нові апарати ультразвукової діагностики незабаром запрацюють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит", Пустомитівській центральній районній лікарні, Золочівській центральній районній лікарні, Сколівській і Радехівській центральних районних лікарнях, Новояворівській районній лікарні та Стрийському міському пологовому будинку.

Завдяки цьому обладнанню мешканці Львівщини отримають нові можливості якісної і своєчасної діагностики онкологічних захворювань.

Медичне обладнання було придбане в рамках львівського субпроекту "Онкопревенція та впровадження протипухлинних технологій", який є частиною спільного зі Світовим банком та МОЗ України проекту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей".

Детальніше: https://goo.gl/DFj7pf

 

На Волині закупили гематологічне обладнання

До медичних закладів Волинської області поставили 19 гематологічних автоматичних аналізаторів. Їх поставили  у Волинську обласну клінічну лікарню, Луцьку міську клінічну лікарню, Волинський обласний госпіталь ветеранів війни, Ковельську центральну районну лікарню, Нововолинську центральну міську лікарню, Камінь-Каширську центральну районну лікарню (ЦРЛ), Володимир-Волинську ЦРЛ, Горохівську ЦРЛ, Іваничівську ЦРЛ, Ківерцівську ЦРЛ, Локачинську ЦРЛ, Луцьку ЦРЛ, Любешівську ЦРЛ,  Любомльську ЦРЛ, Маневицьку ЦРЛ, Ратнівську ЦРЛ, Рожищенську ЦРЛ, Старовижівську ЦРЛ, Турійську ЦРЛ. До них також закупили й комплекти реактивів та контрольних матеріалів.

Завдяки цьому обладнанню лікарі зможуть швидше отримувати результати аналізу крові. Раніше таке дослідження вручну виконувалося годину, зараз на це піде півтори – три хвилини. Результати аналізу апарат друкує, а також виводить на екрані.

Обладнання закупили в рамках субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», який є частиною спільного проекту Світового банку з МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Детальніше: https://goo.gl/62FFgA

 

На Донеччині відкрили рентген-кабінет

У Волноваській центральній районній лікарні почав роботу новий рентген-кабінет із сучасним обладнанням. Нова діагностична установка дозволить  робити рентген-знімки при незначному рентгенівському навантаженні . Також обладнання буде використовуватись при проведенні профілактичних медичних оглядів.

Новий рентген-кабінет облаштовано радіаційно-захисними матеріалами. Для функціонування обладнання створено   необхідні умови : обладна систем освітлення, опалення, вентиляції, кондиціонування. Облаштовано окремий кабінет лікаря-рентгенолога .

Детальніше: https://goo.gl/LN6VUH

 

На Миколаївщині придбали медобладнання

Обласна станція переливання крові придбала два нових крісла для донорів та цифровий міксер для забору крові, призначений для контролю і моніторингу забору крові. На сьогодні у закладі є нагальна потреба у придбанні апарату для тромбоцитоферезу та витратних матеріалів для нього.

 

Придбали обладнання завдяки благодійній допомозі людей і організацій.

Детальніше: https://goo.gl/cRsMBY

До Братської ЦРЛ передали кисневий концентратор, кольпоскоп, відсмоктувач, стерилізатори, апарати для ультразвукової терапії та інше необхідне медичне обладнання для відділень лікарні

Обладнання придбане за кошти медсубвенції.

Детальніше: https://goo.gl/Xsedns

 

На Херсонщині встановили медобладнання в дитячій лікарні

Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове обладнання.

Досі тут використовували технічно застарілі апарати ШВЛ, тепер придбали сучасний, універсальний для дітей різних вікових категорій. Новий УЗД апарат вирішив величезну проблему – неможливість обстеження дітей, що знаходяться в реанімаційному відділенні і на штучній вентиляції легень. Він компактний і легко транспортується, тому застосовуватиметься як в реанімації для недоношених і новонароджених, так і в реанімації для старших дітей.

Обладнання закуплене за кошти обласного бюджету.

Детальніше: https://goo.gl/T8Rvey

 

На Буковині влаштували «Медичне містечко»

У Чернівцях під час традиційного міського свята «Петрівський ярмарок» провели масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект «Медичне містечко». Мешканці міста могли пройти близько двох десятків різновидів безоплатних медичних обстежень та консультацій, зокрема  електрокардіографію, дерматоскопію, флюорографічне обстеження, експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, визначення показників артеріального тиску, вимірювання рівня цукру в крові, скринінг слуху у немовлят та отримати консультації різних медичних фахівців: кардіолога, онкодерматолога, онколога, ендокринолога, інфекціоніста, дерматовенеролога, стоматолога, судинного хірурга, невропатолога, хірурга-проктолога, а також проконсультуватись з питань профілактик та протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, ведення здорового способу життя, донорства крові тощо.

Під час роботи «Медичного містечка» сімейні лікарі консультували щодо ходу національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», вибору лікаря первинної медичної допомоги та підписання декларацій.

Детальніше: https://goo.gl/ev7bR7

Використано фото Департаментів охорони здоров’я Донецької, Чернівецької ОДА, Полтавського обласного центру здоров'я, веб-сайту спільного зі Світовим банком та МОЗ України проекту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей"