Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України закликає не допустити зриву навчального процесу в НМУ

25 лютого 2018
6166

До представників Міністерства охорони здоров’я України звертаються занепокоєні викладачі та студенти НМУ ім. О.О. Богомольця з повідомленнями, що керівництво університету примушує студентів та науково-педагогічних працівників розпочати завтра, 26 лютого, так званий «безстроковий всеуніверситетський страйк». Згідно з інформацією, усі навчальні корпуси завтра будуть зачинені, крім фізико-хімічного корпусу, де буде розміщуватися так званий “страйккомітет”.  

Також розповсюджується завідомо неправдива інформація щодо блокування Міністерством охорони здоров’я виплати стипендій та зарплат в НМУ.

Закликаємо студентів та викладачів університету не піддаватися на провокації та маніпуляції керівництва НМУ та не зривати навчальний процес.

Згідно з принципами та практикою університетської автономії, університет самостійно проводить відповідні виплати з казначейських рахунків. Процедуру переказу коштів здійснює бухгалтерія університету. Керівництво університету — проректори  — має усі необхідні повноваження для проведення виплат.

МОЗ України з повагою ставиться до принципу університетської автономії та права на мирні зібрання. Водночас зазначаємо, що основне завдання медичного університету — підготувати кваліфікованого лікаря, адже від його знань та умінь залежатиме здоров'я та життя пацієнтів.

Наголошуємо на необхідності продовження навчання та підготовки до ліцензійних інтегрованих іспитів, адже згідно з графіком їх проведення 27 березня має відбутися КРОК 3 для лікарів-інтернів.

Катерина Амосова відсторонена від виконання повноважень за посадою ректора НМУ на час здійснення перевірки фактів щодо непроведення ліцензійного інтегрованого іспиту «КРОК-1. Стоматологія» для студентів НМУ. Створена для перевірки комісія наразі опрацьовує матеріали, надані НМУ ім. Богомольця та Центром тестування.Водночас, відсторонена ректорка систематично не з’являється на засідання комісії, незважаючи на запрошення. Про результати роботи комісії МОЗ України і надалі інформуватиме.