Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України співпрацюватиме з IFES, щоб запобігати використанню адмінресурсу на виборах

25 лютого 2019
3341

Захищаємо права медиків і пацієнтів. Українські медики пройдуть навчання, щоби не допустити використання ресурсів медзакладів у виборчих цілях. Про це домовились МОЗ України з міжнародною організацією «International Foundation for Electoral Systems, Inc. (IFES)», підписавши меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

У партнерстві з міжнародною організацією проаналізовано законодавство і можливі ризики втручання органів влади та посадових осіб у роботу медзакладів напередодні виборів.

Медпрацівники отримають рекомендації, як не допустити використання себе і ресурсів медзакладів у виборчих цілях. Це допоможе захистити їхні права та права пацієнтів. Медики будуть залучені до зустрічей і отримають чіткі інструкції, як діяти у подібних ситуаціях, кого повідомляти про випадки зловживання адмінресурсом тощо.

Зловживання адміністративним ресурсом у виборчих цілях - це протизаконно, аморально і є порушенням прав пацієнтів і медиків. Лікарі у своїй роботі мають зосереджуватись на питаннях здоров’я пацієнтів, а не за чиєюсь вказівкою розповсюджувати листівки чи проводити агітроботу. На цих аспектах буде зосереджена інформаційна кампанія, яку спільними зусиллями проведуть IFES та МОЗ України.

Протидія незаконній агітації та зловживанню адміністративним ресурсом проводиться не лише у медичній сфері. Нещодавно меморандум про співпрацю з IFES підписали в Міністерстві освіти і науки України, щоб уникнути такого зловживання в закладах освіти.

Читайте також