Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України розпочало інформаційну кампанію “До школи”

13 серпня 2018
2996

Упродовж наступних тижнів у розділі "Громадянам" - "Здоров'я А-Я" будемо розказувати, як підготуватись до 1 вересня учням, батькам і освітянам, щоби наступний навчальний рік був виключно здоровим і корисним.

Основні пункти, які обов’язково треба врахувати ще до початку навчального року:

  • Оберіть лікаря для дитини і пройдіть профілактичний огляд. Отримайте довідку для школи і корисні поради від вашого лікаря про профілактику хвороб у навчальному закладі. 
  • Перевірте, чи є у дитини усі необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень. Перед початком навчального року надолужте усі пропущені щеплення. 
  • Придбайте необхідні для школи речі.  Існують чіткі вимоги до шкільного одягу та приладдя. Наприклад, безпечний і якісний шкільний портфель має важити не більше 1 кг, мати ортопедичну спинку і світловідбивні елементи, а шкільна форма має містити щонайменше на 50% натуральних волокон. 
  • Обов’язково подбайте про робоче місце дитини. Тут мають значення багато умов — від висоти парти і розміру шрифту у підручнику до освітлення. 
  • Привчіть дитину дотримуватись гігієни. 
  • Налаштуйтесь психологічно. Психологічний комфорт дуже важливий як для дітей, так і для батьків.

Докладніше:  Як підготуватись до школи: шпаргалка для батьків

Про усі ці теми будемо детально говорити упродовж трьох наступних тижнів: усі публікації інформаційної кампанії можна буде знайти тут: "До школи"