Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України подає апеляцію на ухвалу суду про зупинення дії пункту наказу щодо відсторонення К.М. Амосової з посади ректора НМУ

3 березня 2018
4860

Не викликає сумніву те, що якість української медичної освіти залишається незадовільною. Так само не викликає сумніву існування корупції в медичних університетах. Переконані, що побудова нової української медицини потребує нової медичної освіти.

Очікувано, стара неефективна система чинить супротив.

Міністерство добивається встановлення мінімального прохідного балу ЗНО на рівні 150 - це відсіє слабких абітурієнтів та дасть можливість вчитися медицині здібним та вмотивованим. Як відповідь ми отримуємо супротив корумпованих ректорів, залучення в цей процес народних депутатів.

МОЗ впроваджує широкий конкурс для медичних університетів, який підтримує сильні університети, - і як результат отримуємо супротив від університетів зі слабким рівнем підготовки фахівців.

Після громадського обговорення намірів Міністерства підвищити освітній стандарт для медичних спеціальностей, додатково впровадити незалежний міжнародний іспит з основ медицини, іспит з англійської мови і зробити державні іспити незалежними, справедливими та некорупційними - також отримуємо спротив.

Зрив екзаменів, проведення сумнівних контрольованих тендерів, дискредитація центру тестування, спонукання студентів до так званого страйку і  приховування документів, перешкоджання роботі комісії МОЗ, судова та бюрократична тяганина - так стара освітня система захищається від майбутньої трансформації.

Міністерство подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про відновлення К.М. Амосової на посаді ректора НМУ. Наголошуємо, що ця ухвала є тимчасовим заходом, а не остаточним рішенням по суті справи. Комісія міністерства продовжує роботу та вивчає усі обставини справи зі зриву КРОКу в НМУ.