Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України перезентувало студентам концепцію змін в інтернатурі

7 грудня 2018
12227

Студенти разом з заступником міністра охорони здоров’я Олександром Лінчевським обговорили нову модель інтернатури під час VIІ Національної Асамблеї Української медичної студентської асоціації у Львові.

Презентуючи нову концепцію інтернатури, заступник міністра відзначив, що зміни є на часі. Нова концепція передусім передбачає, що розподіл на інтернатуру буде відбуватися на основі об’єктивного рейтингу випускників, а програма інтернатури фокусуватиметься на практиці. Крім того, студенти зможуть подавати документи для вступу в інтернатуру через онлайн-платформу.
“Чинна модель інтернатури не гарантує якості підготовки для інтернів та не враховує зміни у розвитку медичної освіти та суспільства загалом. А новий підхід запровадить справедливий розподіл на інтернатуру, коли студент буде вільним у виборі спеціальності без обов’язкової прив’язки до конкретної лікарні”, - сказав Олександр Лінчевський і запросив студентів долучитись до впровадження стратегії розвитку медичної освіти.

Нова концепція інтернатури невдовзі буде оприлюднена МОЗ України для громадського обговорення.

 Додатково обговорювали невідповідність окремих освітніх програм чи навчальних планів сучасним викликам. Позиція міністерства - це можливо і потрібно змінювати, адже університети є автономними і відповідають за якість освіти перед студентами. Студенти мають повне право вимагати конкурентної освіти від закладу та комфортних умов навчання.

Читайте також