Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України не погоджує призначення Богдана Федака на посаду начальника Управління охорони здоров’я Харківської ОДА

5 березня 2018
20114

Харківська ОДА звернулась до МОЗ України щодо погодження Федака Б.С. на посаду керівника обласного Управління охорони здоров’я. Водночас, у Міністерство надійшла інформація щодо кримінального минулого зазначеного кандидата. Щоби спростувати чи підтвердити цю інформацію, 5 лютого МОЗ направило запити у відповідні інстанції.

Ми отримали інформацію, що Федак Б.С. притягався до кримінальної відповідальності: у 1995 році його арештували за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених статтями 165 частини другої, 172 КК України (в редакції 1960 року). Суд визнав Б. Федака винним у справі, що фігурувала у ЗМІ як “справа дітей”, і призначив покарання - 2 роки 6 місяців позбавлення волі. Верховний Суд України підтвердив вирок обласного суду, однак незабаром Федак Б.С. був амністований.

Вважаємо неприпустимим призначення людини з кримінальним минулим та відповідною репутацією на цю посаду, тому не можемо погодити призначення Богдана Федака на посаду начальника Управління охорони здоров’я Харківської ОДА.

Про відповідне рішення МОЗ України повідомило Харківську ОДА офіційним листом.