Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Керівництво МОЗ України зустрілось з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом

12 червня 2018
1848

В.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун та її заступник Олександр Лінчевський зустрілись з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом щодо ситуації навколо коментаря результатів звіту Рахункової Палати в частині лікування онкохворих за кордоном.

На зустрічі було поставлено крапку в інциденті щодо перекручення сенсу висловлювань Олександра Лінчевського на закритому засіданні Рахункової палати. Прем’єр-міністр сказав, що знає Олександра Лінчевського як лікаря-практика, який стикається з різними складними ситуаціями, та за якого говорять, перш за все, його дії.

“Людяність і здатність надавати допомогу в будь-якій ситуації будь-якому пацієнту — це базис для всіх, хто працює в медицині, — прокоментував висновок Прем’єр-міністра  Олександр Лінчевський. — За цими принципами я працюю у Міністерстві. За тими самими принципами я продовжую працювати в лікарні в позаробочий час. Саме за цими принципами наша команда трансформує систему охорони здоров’я в Україні”.

11 червня дисциплінарна комісія, яка за дорученням Прем’єр-міністра України розглядала ситуацію навколо виступу Олександра Лінчевського, не знайшла дисциплінарного порушення у вчинку заступника міністра.

Крім того, експерти довели, що розповсюдження інформації по цій темі було цілеспрямованою інформаційною атакою.

Команда МОЗ України переконана, що ця атака була спрямована не лише проти Олександра Лінчевського. Маніпуляції  та брехня мали на меті стати на заваді трансформації системи охорони здоров’я в Україні в цілому.
 

Читайте також