Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Іноземних студентів-медиків не відрахують

15 лютого 2019
3680

Іноземні студенти продовжать навчання в Донецькому національному медичному університеті та не будуть депортовані. Цього вдалось досягти завдяки спільним зусиллям МОЗ України, посольств, МОН України та Державної міграційної служби.

Наказ про скасування відрахування іноземних студентів підписав в.о. ректора Донецького національного медичного університету О. Герасименко. Також наразі для з’ясування обставин та перевірки інформації в адміністрації закладу, що знаходиться в Краматорську, знаходяться представники МОЗ України.

7 лютого були опубліковані накази про відрахування 850 іноземних студентів в Донецькому національному медичному університеті, який наразі знаходиться в м. Кропивницькому. Ці накази були підписані першим проректором Ігорем Хрипаченком. На той час до МОЗ України не надходило інформації про відсутність ректора та про те, що виконуючим обов’язки ректора є перший проректор, відповідно до внутрішнього розподілу повноважень. Після отримання ухвали слідчого судді про те, що ректор Петро Кондратенко тимчасово відсторонений від посади ректора ДНМУ в межах строків досудового розслідування, Міністерство одразу призначило в.о. ректора Олександра Герасименка, який був деканом, для оперативного вирішення ситуації.

Також МОЗ України зверталось до Державної міграційної служби з проханням призупинити дії щодо питань пов‘язаних з цими студентами. Додатково Міністерство звернулось до ДП “Інфоресурсу” з проханням не виключати студентів з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Нагадаємо, іноземні громадяни сплатили за навчання в Донецькому медуніверситеті фірмі-рекрутеру ТОВ “Українські освітні послуги”, але ці кошти до університету не надійшли, а офіційні документи,ймовірно могли бути підробленими. За цими фактами вже відкриті кримінальні провадження.

МОЗ України закликає студентів з обережністю ставитись до посередників і укладати двосторонні угоди - безпосередньо між студентом і закладом вищої освіти. Це допоможе уникнути можливого шахрайства.

Читайте також