Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Інформація про різке скорочення медпрацівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва не відповідає дійсності

13 квітня 2018
5734

Останніми днями у засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація щодо різкого скорочення медичних працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. Так, розповсюджуються дані, що лише за три місяці 2018 року звільнилося майже 300 людей.

Наголошуємо, ця інформація не відповідає дійсності. Згідно з інформацією, наданою директором Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва Анатолієм Вершигорою,  з 1 січня по 1 квітня 2018 року звільнилося 34 лікаря та 61 фельдшер, у той же час, на роботу було прийнято 48 людей (40 фельдшерів та 8 лікарів).

Закликаємо журналістів дотримуватися своїх професійних стандартів та перевіряти інформацію перш ніж її поширювати. Це дасть можливість уникнути маніпуляцій та розповсюдження недостовірних відомостей.

Ми розуміємо, що у системі надання екстреної медичної допомоги є проблеми, які потребують вирішення. Це і ресурсне забезпечення центрів, перегляд тарифного підходу до оплати праці працівників бригад невідкладної допомоги; необхідність підвищення кваліфікації лікарів/фельдшерів ЕМД; створення відділень невідкладних станів та прийняття рішення про кінцеву точку транспортування пацієнта; запровадження міжнародних протоколів; вирішення питання з непрофільними викликами та інше.

Саме тому ми змінюємо систему надання екстреної медичної допомоги. Це складні, тривалі, але необхідні та невідворотні зміни.

Окремо звертаємо увагу, що так само не підтверджується фактами інформація про 70 тисяч українських лікарів, які начебто виїхали за кордон за останні два роки. Ця інформація не має жодного фактичного підтвердження. За останні роки число лікарів, які працюють у державних і приватних закладах охорони здоров’я, навіть дещо збільшилося: з 185 945 у 2014 році до 186 178 у 2017 році. Схожа ситуація спостерігається у медзакладах, підпорядкованих МОЗ України. Докладніше: http://moz.gov.ua/article/for-medical-staff/transformacija-ohoroni-zdorov%E2%80%99ja-chogo-chekati-medikam