Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Гуманітарні проєкти та відбудова медичної інфраструктури – французький бізнес долучається до відновлення України

28 квітня 2023
162

Україна активно співпрацює з урядами, міжнародним і українським бізнесом та благодійними організаціями – задля забезпечення гуманітарних потреб та відбудови інфраструктури. Про це йшлося на зустрічі із представниками французької компанії «Servier» («Серв’є»).

«Нещодавно, не чекаючи візиту своїх колег зі штаб-квартири, представництво в Україні  передало 4 палети лікарських засобів як гуманітарну медичну допомогу. Власне, це втілення цінностей: створювати соціально значущі рішення як для пацієнтів, так і для сталого розвитку світу», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Під час зустрічі компанія висловила готовність доєднатись до ініціативи UNITED24 на підтримку України, зокрема з метою відновлення пошкодженої внаслідок повномасштабного вторгнення росії медичної інфраструктури.

Від початку повномасштабної війни Україна отримала 12,5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги на суму понад 13 млрд грн. Також за понад рік війни в Україні пошкоджені чи зруйновані загалом 1433 обʼєкти медзакладів.

Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура на території Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської та Чернігівської областей. 

Однак Україні вже вдалося відновити частину медзакладів, зокрема й на деокупованих територіях, які в результаті ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень – вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо.

Нагадаємо, 37,2 млн грн вже виділено на відновлення Чернігівського медцентру сучасної онкології та реабілітаційного обладнання Інституту нейрохірургії.