Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

22 березня 2018 року о 18.30 будівлю Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) підсвітять червоним світлом. На стінах Парламенту з’явиться заклик “Подолаємо туберкульоз разом” - на знак об’єднання зусиль державних та громадських організацій у боротьбі з туберкульозом.

Перед початком акції, о 16.30, Парламентська платформа боротьби з туберкульозом за підтримки партнерів  організовує в приміщенні ВРУ Круглий стіл для консультацій з громадськістю щодо напрацювання рекомендацій до політичної заяви України з питань туберкульозу, яка буде оприлюднена у  вересні цього року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Після завершення Круглого столу та до старту «підсвітки» перед центральним входом до будівлі Парламенту о 18.30 відбудеться прес-брифінг, участь у якому  візьмуть:

  • Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров'я України.
  • Сергій Кіраль, народний депутат України, Голова Парламентської платформи боротьби з туберкульозом.
  • Володимир Курпіта, генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України.
  • Сергій Філіппович, директор департаменту лікування, закупівель та управління поставками МБФ "Альянс громадського здоров'я".
  • Дмитро Шерембей, голова координаційної ради БО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ".
  • Ольга Клименко, громадська активістка, людина, що перемогла туберкульоз.
  • Джеймс Малар, команда підтримки країн та спільнот для впливу, “Stop TB Partnership”.

Вперше міжнародна інформаційна кампанія з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ТБ проводиться в Україні на такому рівні. Акція «Хай засяє світ, вільний від туберкульозу» ("Light up the world for TB") започаткована міжнародним партнерством «Зупинимо туберкульоз» ("Stop TB Partnership")  та проводиться в цьому році під гаслом «Шукаємо лідерів для звільнення світу від туберкульозу. Ви можете творити історію. Подолаємо ТБ».

Акредитація на прес-брифінг та підсвітку о 18.30 – необов’язкова. Акредитація на Круглий стіл: Олеся Матусевич, тел: 097-430-53-40, [email protected] (вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд).