Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Налаштування доступності
Close
Налаштування доступності
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Facebook Youtube Telegram X White
Про міністерство
Стратегія Керівництво Положення про міністерство Міжнародні партнери Очищення влади Внутрішній аудит
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Безоплатна правнича допомога Опитування Створення безбар`єрного простору Медичний канабіс Військово-лікарські комісії МСЕК Протидія COVID-19
Медичним працівникам
Освіта
Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
Е-здоров'я
e-Stock Електронна інтегрована система спостереження за захворюваннями (ЕЛІССЗ) Система Meddata
Контакти

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів»

Проєкт постанови КМУ

Пояснювальна записка

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку фортифікації харчових продуктів», розробленої на виконання абзацу п’ятнадцятого пункту 9 частини першої статті 7 Закону України «Про систему громадського здоров’я» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено на виконання положень Закону України «Про систему громадського здоров’я» та з метою забезпечення захисту і зміцнення здоров’я населення, запобігання хворобам, покращення якості та збільшення тривалості життя.

Проєкт постанови запроваджує обов’язковість проведення періодичних наукових робіт щодо наявності дефіциту вітамінів та/або мінеральних речовин у населення або окремих груп населення та визначення рівнів споживання окремих харчових продуктів, до яких можуть бути додані такі вітаміни та/або мінеральні речовини.

Порядок фортифікації харчових продуктів, який пропонується затвердити, визначає підстави та процедуру запровадження фортифікації харчових продуктів окремими вітамінами та/або мінеральними речовинами.

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров'я МОЗ протягом 10 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7,
e-mail: [email protected].