Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Печерський суд виніс чергове сумнівне рішення щодо колишньої ректорки НМУ ім. О.О. Богомольця

20 вересня 2018
6712

Сьогодні, 20 вересня, Печерський суд міста Києва у особі судді В. Писанця прийняв рішення про визнання звільнення Катерини Амосової з посади ректора НМУ незаконним.

Доки МОЗ України не отримав належним чином завірену копію рішення суду, Катерина Амосова не є керівником НМУ ім. О.О. Богомольця. Для поновлення її на посаді має бути виданий відповідний наказ МОЗ України та на його підставі внесено зміни до Єдиного державного реєстру. Тому наразі Катерина Амосова не має повноважень видавати накази як ректорка університету.

Нагадаємо, що саме Печерський суд міста Києва в особі того ж судді 13 червня 2018 року виніс ухвалу, якою заборонив МОЗ України вчиняти будь-які дії, спрямовані на проведення конкурсу, тобто фактично унеможливив обрання в законний спосіб керівника закладу.

У повному обсязі рішення Печерського суду щодо поновлення Катерини Амосової на посаді ректора НМУ набуде законної сили лише після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи - тобто через 30 днів. МОЗ України готує апеляційну скаргу.

7 вересня 2018 року МОЗ України визнало в.о. ректора НМУ Олександра Науменка.

Читайте також