Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За липень медзаклади заощадили 23,5 млн гривень завдяки Prozorro Market

23 серпня 2023
292

За липень цього року медзаклади заощадили 23,5 млн гривень, або в середньому 23%, на закупівлі медичних товарів, використовуючи електронний каталог «Prozorro Market».  Е-каталог функціонує за принципом маркетплейсу і є безоплатним для замовників: за його допомоги можна швидко, надійно і зручно купувати медичні товари, заощаджуючи державні кошти. 

У липні уряд ухвалив зміни до постанови №1178, якою зобов’язав публічних замовників купувати деякі ліки та медичні вироби через електронний каталог «Prozorro Market».

Так, зокрема, за липень 2023 року об’єм закупівель лікарських засобів та медичних виробів з використанням електронного каталогу склав 51,6 млн гривень, що на 49,7% більше, ніж за червень 2023 року. 

Лікарських засобів закуплено загалом на 34,7 млн гривень. Різниця між очікуваною вартістю та фактичною склала 17,5 млн гривень, що склало майже 34% економії від очікуваної вартості. 

Окрім того, закуплено медичних виробів загалом на 16,9 млн гривень. Економія між очікуваною вартістю та фактичною склала 5,8 млн гривень, що становить 25,5%. 

За місяць кількість укладених угод становить 475, а скористалися каталогом 410 замовників. Загалом в електронний каталог кваліфіковано 828 унікальних постачальників. Тільки за липень 2023 року кваліфіковано 130 постачальників лікарських засобів та медичних виробів, що на 38,4% більше, ніж за червень 2023 року.

Попри наднавантаження, спричинені повномасштабною війною, Міністерство охорони здоров’я разом із Медзакупівлями України продовжують підтримувати медичні заклади у складний час та створювати умови, аби лікарні мали змогу не лише працювати, а й заощаджувати кошти. 

За консультацією щодо процедури закупівель публічні замовники можуть звертатись до одного з авторизованих майданчиків або до МЗУ як адміністратора медичної частини е-каталогу: [email protected]

Нагадаємо, з січня по липень 2023 р. заклади охорони здоров’я заощадили 44 млн грн, або в середньому 23%, на закупівлі медичних товарів, використовуючи електронний каталог «Prozorro Market».