Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Всесвітньо відомий кардіохірург прибув в Україну для обміну досвідом

17 серпня 2023
312

Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше на запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні прибув до України для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця.

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, один з небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності. Він є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань. Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Керівництво української лікарні самостійно запросило професора. У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни він завітав до Львова, де допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium. Нині це один із найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Нагадаємо, що в умовах повномасштабної війни команди іноземних медиків  долучаються  в Україні до надання допомоги пораненим і постраждалим від агресії рф.