Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україні вдалося частково або повністю відновити майже 800 об’єктів медзакладів

5 вересня 2023
161

Попри щоденні атаки та обстріли мирних міст та цивільного населення в Україні активно триває процес відновлення тих медичних закладів, які були пошкоджені росією. Так, за понад 18 місяців війни у різних регіонах України вже було відновлено повністю або частково 799 об’єктів медзакладів. 

Зокрема, 384 об’єкти відновлено повністю та ще 415 – частково. Найбільше – в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. 

На сьогодні процес відновлення медичної інфраструктури є одним із пріоритетів держави для забезпечення доступності медичної допомоги населенню. Аби попри тривалу війну та наднавантаження українські пацієнти мали доступ до якісної та необхідної медичної допомоги. 

Тому всупереч постійним обстрілам та бомбардуванням Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами працюють над відновленням української медичної інфраструктури, щоб наші лікарні могли функціонувати та надавати медичну допомогу. 

Нагадаємо, що за понад рік повномасштабної війни ворог пошкодив 1 427 об’єктів медзакладів та ще 189 об’єктів зруйнував повністю. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.