Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україні працює понад 80% аптечних закладів – Олександр Комаріда

4 квітня 2022
336

Робота аптек відновлюється: нині в Україні працюють понад 80% аптечних закладів. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Дослідження Proxima Research International показують, що з 20,8 тис. аптечних точок станом на 24 березня продовжують працювати 80%, – відзначає перший заступник міністра. – Найбільш значна частка аптек працює у західних регіонах. Наприклад, на Закарпатті працює 738 закладів з 753, у Чернівецькій області – 503 з 516, в Івано-Франківській – 832 з 857. Ми дуже вдячні колегам за таку активну роботу для збереження здоров’я українців».

Для полегшення умов роботи МОЗ розробило низку заходів і постійно спілкується із представниками аптечних мереж.

Так, міністерство для надання фармацевтичної допомоги населенню в умовах воєнного стану студенти усіх медичних та фармацевтичних спеціальностей отримали право працювати у фармацевтичних (аптечних) закладах. Також МОЗ закликало фармацевтів, які змінили місце проживання, виходити на роботу в аптечні заклади, що працюють поблизу.

Водночас МОЗ та Держлікслужба проводять моніторинг вартості ліків, щоб уникнути необґрунтованого зростання цін та забезпечити постійний доступ покупців до лікарських засобів.