Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Львові запрацював ще один ангіограф

28 жовтня 2019
3316

У Львівському обласному клінічному лікувально-діагностичному кардіологічному центрі ввели в експлуатацію ще один ангіограф. Надсучасне обладнання для Львівського  медзакладу було закуплено за рахунок державної субвенції та коштів обласного бюджету.

Запуск нового ангіографа дозволить безперебійно надавати невідкладну допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарда та збільшити кількість планових втручань. Від початку роботи ангіографічного обладнання у Львівському обласному кардіологічному центрі було проведено близько 15 тис. інтервенційних втручань.

«Сучасний ангіограф дозволить лікарям ефективніше проводити діагностику. Питання серцево-судинних захворювань особливо актуальне для нашого суспільства. Ми і надалі шукатимемо ресурси для того, щоб медики мали з чим працювати та могли виконувати свою роботу ще більш якісно.  Ставимо собі за мету також покращити не лише матеріально-технічну базу закладів, а й оплату праці лікарів», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Собко.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак, завдяки співфінансуванню облдержадміністрації та обласної ради, новий ангіограф допомагатиме мешканцям Львівщини.

«Тепер маючи таке високоспеціалізоване обладнання та кваліфікованих фахівців ми зможемо надавати медичну допомогу значно вищого рівня. Адже, ми робимо одну спільну справу, допомагаємо людям, рятуємо життя».

Нагадуємо, реперфузійні центри працюють у режимі 24 години 7 днів на тиждень, 365 днів на рік (24/7/365). Кожен пацієнт, який потребує невідкладного стентування, забезпечуватиметься якісною і своєчасною діагностикою та ефективним і безоплатним лікуванням. Держава повністю покриває потребу в стент-системах для пацієнтів, які потребують негайного стентування. Завдяки ефективним державним закупівлям через міжнародні організації зараз  кожен пацієнт з гострим інфарктом міокарда із елевацією сегменту ST (коли від оперативного втручання і встановлення стенту залежить життя людини) отримує стент безоплатно.

На сьогодні в Україні продовжується розбудова спроможної мережі ангіографічних центрів, за допомогою яких лікарі щодня рятують життя десяткам людей.

За урядовим проектом створення та розвитку «Регіональних реперфузійних мереж» за кошти 2017-2018 року встановлено 17 ангіографів, ще 9 запрацюють найближчим часом.

За спільним проектом МОЗ України та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей« в повному режимі працюють 9 ангіографів.

Адреси реперфузійних центрів доступні за посиланням.

 

читайте також