Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У конкурсі на посаду посаду генерального директора Державного підприємства "Медичні закупівлі України" переміг Арсен Жумаділов

24 квітня 2019
4927

Наразі Арсен Жумаділов очолює громадську організацію "Кримський інститут стратегічних досліджень" , викладає в НаУКМА і є співвласником благодійного фонду "Українська спадщина". Він стане генеральним директором Державного підприємства "Медичні закупівлі України" після проходження усіх процедур, передбачених законодавством.

Загалом участь у конкурсі на посаду генерального директора  ДП“Медичні закупівлі України” брали шість кандидатів, ще три кандидати подали неповний пакет документів, тому не були допущені до наступних етапів.

Конкурс відбувався під спостереженням громадських організацій та міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що наразі Україна будує власну спроможну систему медичних закупівель. 25 жовтня МОЗ України зареєструвало ДП «Медичні закупівлі України» - централізовану закупівельну організацію, що спеціалізується на закупівлі лікарських засобів і медичних виробів. У співпраці з міжнародними партнерами ця агенція медичних закупівель перебирає всі професійні стандарти і процедури.

Державне підприємства "Медичні закупівлі України" має забезпечити організацію та проведення сучасних та ефективних процедур закупівель лікарських засобів та медичних виробів, допоміжних засобів, інших товарів медичного призначення в рамках реформи фінансування системи охорони здоров’я, орієнтованої на пацієнта.

У результаті це забезпечить раціональне використання бюджетних коштів, зниження бюрократичного навантаження та адміністративних витрат. Державне підприємство має оптимізувати закупівельний цикл відповідно до найкращих міжнародних практик проведення закупівель, що застосовується спеціалізованими організаціями, які наразі здійснюють закупівлі в Україні.

Саме “Медичні закупівлі України” створює центр закупівельної експертизи та допомагає регіонам підвищувати ефективність використання місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів. Команда ДП, яка курувала запуск підприємства, досягла результатів: були успішно проведені перші закупівлі за кошти Глобального фонду.

Ефективна робота підприємства дозволить звести до мінімуму вплив людського фактору і зробить процедури прозорими та доброчесними.

Читайте також