Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Київській обласній лікарні відкрили створене “з нуля” кардіохірургічне відділення

3 липня 2022
3551

У співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я та за підтримки Міністерства охорони здоров’я кардіохірургічне відділення Київської обласної клінічної лікарні вдалось забезпечити необхідним сучасним медичним обладнанням. 

Роботи щодо створення відділення проводились вже в умовах воєнного стану – фактично «з нуля». Так, був проведений ремонт приміщень та закуплено потрібне медичне обладнання. 

«Для підтримки духу українців та їхньої віри в перемогу попри руйнацію й втрати, які завдають росіяни нашій країні, часто наголошуємо на її відбудові. Відкриття “з нуля” кардіохірургічного відділення в Київській обласній лікарні під час війни –  можна сказати, це кейс із нашої стратегії перемоги та відбудови країни», – зазначає заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Днями відбулось офіційне відкриття цього оновленого кардіохірургічного  відділення, участь в якому взяли представники МОЗ та Київської обласної військової адміністрації і обласної ради. 

«Війна не має зупиняти покращення у системі охорони здоров’я. Маємо і надалі працювати над тим, щоб усі українці мали доступ до кваліфікованої медичної допомоги. Навіть у складні часи можливо втілювати такі життєво важливі проєкти», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Керівниця департаменту охорони здоров’я Олена Єфіменко додала, що для відновлення та покращення закладів охорони здоров’я важлива підтримка не лише органів влади, а й інших країн, благодійних організацій та волонтерів. Зокрема, забезпечення обладнанням кардіохірургічного відділення відбулось за фінансової підтримки Товариства Червоного Хреста в Україні.