Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Правоохоронці викрили нелегальний центр із виготовлення підроблених COVID-документів

29 листопада 2021
2028

Поліція Київщини викрила підпільний центр, у якому виготовляли фейкові СOVID–сертифікати та підроблені зразки інших державних документів. 

З повідомлення Національної поліції стало відомо, що незаконною діяльністю займалася 50-річна мешканка села Софіївська Борщагівка спільно із двома киянами. За місцем злочину  було вилучено понад 500 підроблених печаток та майже 3000 бланків. 

За свої незаконні “послуги” з підробки документів про вакцинацію зловмисники брали з кожного клієнта по 250 доларів США. Відомо, що до них зверталися як громадяни України, так і іноземці. Викрили незаконну діяльність фірми працівники управління міграційної поліції Київщини за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури. 

В офісі та за місцями проживання фігурантів правоохоронці провели 5 санкціонованих обшуків та вилучили: 

  • 420 кліше печаток різних підприємств, установ та організацій;
  • 2373 незаповнених бланків підприємств, установ та організацій; 
  • 25 підроблених свідоцтв про СOVID-вакцинацію;
  • підроблені посвідки на тимчасове проживання іноземців;
  • комп’ютерну техніку, зокрема обладнання для виготовлення підроблених документів;
  • флешнакопичувачі, пластикові картки для виготовлення підроблених документів; 
  • мисливський карабін;
  • пристрої для відстрілу гумових куль, набої, мобільні телефони, картки різних операторів. 

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. 

За скоєне підозрюваним особам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Наразі правоохоронці перевіряють причетність інших працівників фірми до участі у злочинних схемах.