Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Охматдит отримав сучасний комп’ютерний томограф

2 червня 2023
121

Національна дитяча лікарня «Охматдит» отримала інноваційний комп’ютерний томограф на 384 зрізи. 

Медичні закупівлі України на замовлення Міністерства охорони здоров’я закупили та доставили критично необхідне обладнання в лікарню, аби забезпечити маленьких пацієнтів якісними та безоплатними засобами обстеження. 

Комп’ютерний томограф – це пристрій, який дозволяє лікарям отримати докладні зображення внутрішніх органів та тканин людини. Це надзвичайно важливо для вчасної діагностики та ефективного лікування. Завдяки цьому сучасному обладнанню лікарі зможуть ставити точні діагнози та розробляти індивідуальні плани лікування для кожного пацієнта.

«Попри всі виклики останніх 15 місяців повномасштабної війни ми продовжуємо успішно працювати над тим, аби наші медичні заклади були оснащені найсучаснішим медичним обладнанням. Якісна, доступна та безоплатна медична допомога для українців — наш ключовий орієнтир. Сьогодні дитяча лікарня “Охматдит” отримує інноваційний високоточний комп’ютерний томограф. Це дозволить лікарям проводити ще більш якісну діагностику для своїх маленьких пацієнтів та призначати ще більш дієве лікування для них», — зазначає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Розвиток інфраструктурних спроможностей закладів охорони здоров’я є стратегічно важливим для Медзакупівель України. Зокрема, ми активно закуповуємо та постачаємо у лікарні прилади для діагностики. Комп’ютерний томограф, поставлений в Охматдит, відрізняється від інших. Зокрема, він дозволяє отримати більш якісне та детальне зображення. А завдяки більшій кількості зрізів, цей КТ може проводити сканування швидше. Це важливий фактор для обстежень непосидючих маленьких пацієнтів», — говорить керівник Медичних закупівель України Едем Адаманов. 

Також сучасний апарат комп’ютерної томографії має покращені технології, спрямовані на зменшення дози опромінення, яку отримує пацієнт під час сканування.