Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Німеччина і надалі підтримуватиме Україну — міністр охорони здоров'я Німеччини під час візиту до Львова

10 червня 2022
453

10 червня на запрошення міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка Україну відвідав міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах. Цей візит є продовженням партнерської співпраці між міністерствами охорони здоров’я України та Німеччини.

Під час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну уряд Німеччини підтримує українських медиків шляхом надання гуманітарної допомоги у вигляді лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання. За потреби німецькі медики готові приїхати в Україну на допомогу. Зі слів Карла Лаутербаха, на спеціальному порталі Німеччини вже зареєструвалося 2000 лікарів, які висловили приїхати в Україну для надання медичної допомоги пораненим українцям. 

«Під час однієї з онлайн зустрічей ми з міністром охорони здоров’я Німеччини Карлом Лаутербахом обговорили можливість допомоги нам з боку Німеччини у розвитку національного опікового центру, який ми відкрили на базі однієї з львівських лікарень. І сьогоднішній візит є продовженням цієї розмови, оскільки мета приїзду мого колеги полягала у більш детальному ознайомленні з концептом центру, підходами до лікування та необхідними потребами закладу», — прокоментував візит міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Під час візиту міністри взяли участь у презентації ідеї будівництва у Львові реабілітаційного центру «Незламні», відвідали поранених українців, які були евакуйовані до львівських лікарень із населених пунктів, що цілеспрямовано обстрілюють росіяни. 

Також міністри відвідали симуляційний центр Львівського медичного університету та домовилися про подальший обмін навчальними програмами і підписання меморандумів про співпрацю з медичними університетами Німеччини. 

Окремо міністри обговорили питання залучення інвестицій в Україну для післявоєнного відновлення системи охорони здоров’я можливості локалізації протезного виробництва, підтримку України на євроінтеграційному шляху, глобальні виклики сучасності для систем охорони здоров’я та потенційні інноваційні технології, які вже найближчим часом можуть стати доступними в діагностиці та лікуванні хвороб.