Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Невідомі особи заблокували ректорат НМУ ім. О.О.Богомольця

15 серпня 2018
10644

Сьогодні вранці, 15 серпня, призначений Міністерством охорони здоров’я України на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету заблоковано невідомими молодими особами під керівництвом аспіранта НМУ Василя Гілюка - вони не пускають нікого на територію установи. За словами в.о. ректора, невідомі знаходяться також всередині закладу.  

Водночас охоронці університету, за вказівкою невідомих осіб, у відділі канцелярії закладу застосували фізичну силу та нанесли тілесні ушкодження співробітниці Департаменту управління персоналом та кадрової політики МОЗ України, яка прибула в НМУ для ознайомлення адміністрації університету з наказом про призначення в.о. ректора НМУ.

На місце подій викликали поліцію, з приводу вчиненого потерпіла звернулася до районного відділу поліції з відповідною заявою.

У такий спосіб відбувається саботаж роботи одного з найбільших медичних ЗВО країни. Зважаючи на те, що наразі немає можливості контролювати те, що відбувається в стінах університету, звертаємо увагу, що доля всіх документів, які там знаходяться, невідома.

МОЗ України наголошує  на неприпустимості таких дій, оскільки блокування роботи офіційно призначеного в.о.ректора може стати на перешкоді вчасному завершенню вступної кампанії до Національного медичного університету та негативно відобразитися на початку нового навчального року.

Нагадаємо, що адміністрація НМУ вже не вперше блокує роботу університету та саботує виконання наказів МОЗ України.