Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України у співпраці з офісом першої леді та Посольством України в США організували медичну евакуацію сім’ї, що потрапила під ракетний обстріл у Краматорську

23 червня 2022
334

Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами здійснюють евакуацію постраждалих українців із територій активних бойових дій на спеціалізоване лікування та реабілітацію до країн-партнерів, які підтримують Україну у боротьбі з російським агресором. 

Сьогодні на лікування до США полетіла родина Степаненків. Мабуть, багатьом відома трагічна історія Наталі та її 11-річних двійнят Яни та Ярослава, які потрапили під ракетний обстріл на вокзалі у Краматорську. Внаслідок поранення мама ледве не загинула. Медики Краматорська і Дніпра доклали дуже багато зусиль, аби врятувати пацієнтів. Проте мама втратила одну кінцівку, а її донечка Яна — обидві ніжки. Син Ярослав, який єдиний залишився неушкодженим, став їхньою опорою і підтримкою.

Після переведення мами з донькою до Львівського травмахабу їхній стан стабілізували і підготували до подальшого трансатлантичного транспортування. Команда МОЗ зібрала родину разом, допомогла з виготовленням і перекладом усіх необхідних документів. За допомогою Посольства України в Сполучених Штатах Америки вдалося підібрати клініку у Сан-Дієго в Каліфорнії, яка висловила готовність прийняти пацієнток на спеціалізоване лікування та подальшу реабілітацію. 

Міністерство охорони здоров’я України у співпраці з Міністерством закордонних справ України й українськими посольствами в інших країнах, а також ВООЗ і Єврокомісією безперервно знаходить нові можливості для лікування українських громадян, що зазнали ушкоджень або травмувань внаслідок російського тероризму.